Innovation is a collective adventure

Nu doar că acesta este motto-ul săptămânii în care s-a desfășurat Open Robotics Intelligent Grid, dar mai mult de atât, este ceea ce ne definește, întrucât colectivul este mai puternic decât persoana individuală.

Workshop-uri

Pe parcursul taberei am avut ocazia să întâlnim diverse personalități care ne-au povestit despre drumul lor spre succes, greutățile apărute în cale, toată muncă și efortul depus, dar și despre plăcerea pe care o simți când îți vezi visul împlinit. Aceștia ne-au dat sfaturi și au încercat să ne ajute cât pot ei de mult prin experiența lor personală. Cu unii chiar ne-am reîntâlnit zilele următoare, bucurându-ne cu toții de continuarea discuțiilor.

Cel mai intens workshop s-a focusat pe un grup de tineri care vrea să se implice în dezvoltarea tehnologiei, care vrea să facă parte din al patrulea val al revoluției industriale, nu să stea deoparte, refuzând să accepte faptul că suntem într-o continuă schimbare. Poate de frică, poate din neinteres, nu toți sunt pregătiți pentru viitorul despre care toți vorbesc. Toate aceste lucruri și nu numai, au fost discutate în cadrul primului workshop al săptămânii, exprimându-ne punctul de vedere pe acest subiect și înțelegând mai bine lumea în care trăim și ce se întâmplă de fapt în ea, Andrei Mihai Crăciun fiind prezent pentru a ne răspunde tuturor întrebărilor și curiozităților pe care le aveam și reușind cu succes să ne satisfacă prin explicațiile oferite.

Activitățile din timpul liber

Toate aceste workshop-uri menite să ne ajute când vine vorba de planuri de lungă durată au fost doar o micuță parte din ceea ce a însemnat săptămâna aceasta pentru noi. Fiind echipe din toată țara, am avut plăcerea să legăm prietenii cu alți membrii ai comunității de robotică și din cadrul olimpicilor Youth Elite, să ne facem amintiri împreună și să descoperim Timișoara alături de ei, atât pe cont propriu, cât și printr-un Tresure Hunt interesant, unde am avut mai multe probe de îndeplinit pe care trebuia să le surprindem prin poze și filmulețe pentru a avea dovada că ne-am distrat de minune, în timp ce făceam plimbări între Piața Unirii și Piața Victoriei. De asemenea, am avut ocazia să participăm la învingerea recordului mondial de luminițe aprinse deodată, astfel punând Timișoara pe lista recordurilor. Pe lângă toate aceste momente frumoase, în ultima zi a taberei a avut loc o petrecere la piscină, fiind modul perfect de a încheia tabăra.

Challenge-ul taberei

Pe lângă toate aceste clipe de neuitat, și-au făcut loc și câteva momente dificile. Cei 4 membrii care au participat la eveniment au fost supuși încercării de a construi un robot cap-coadă într-o noapte. Astfel, datorită oboselii și stresului, apărând câteva conflicte pe care au reușit să le rezolve cu brio, dezvoltându-și astfel spiritul de colaborare, cât și abilitățile personale, ieșind din zona de confort.

Sarcina robotului era să își găsească cel mai rapid drum printr-un labirint pentru a atinge următoarele obiective: balansarea pe o platformă, identificarea unei culori și apăsarea unui buton în funcție de aceasta, deplasarea unor deșeuri prin labirint, precum și ridicarea unei găleți în vârful unei piramide construite din cuburi. Fiecare echipă a avut 2 meciuri. Primul nostru meci a decurs foarte bine, reușind să obținem 85 de puncte din 100, singura sarcină neîmplinită fiind identificarea butonului corect pe bază de senzori. Cu toate acestea, în cel de-al doilea meci am întâmpinat probleme pe partea de cable management, mufa de la hub stricându-se și totodată intrând un cablu la roți, motiv pentru care am reușit să acumulăm doar 15 puncte datorită penalizărilor aduse.

                     

Astfel, la finalul acestei săptămâni, ne-am întors cu deprinderi vaste, împărtășind experiențele cu restul echipei.

Nu în cele din urmă, dorim să felicităm echipa CSH #RO074 pentru un eveniment foarte bine organizat și cu un impact semnificativ asupra participanților.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.