„Uneori câștigi, alteori înveți!”

La finalul zilei de 18 ianuarie 2020 am ajuns cu toții la această concluzie clasică, dar care are un sâmbure de adevăr bine înrădăcinat.

Evenimentul „Winter BRD FTC Demo”

Ne-am prezentat cu o formație numeroasă și entuziasmată la evenimentul oficial Winter BRD FTC Demo Cluj-Napoca organizat de Essentza Robotics și Transilvania Robotix. De-a lungul zilei, s-au desfășurat un total de 33 de jocuri pentru calificare și finalele. Aici l-am avut ca și comentator pe însuși Mircea Bravo, comediant de meserie, care a mai redus din tensiunea și seriozitatea meciurilor cu glumele sale. Prezența lui ne-a dat încredere și a stimulat dorința de a face o prestație de apreciat pe teren.

Meciurile au fost pline de suspans și tensiune. Unele dintre ele erau silențioase, auzindu-se doar sunetul mecanic al rulmenților care se roteau, altele erau energice și gălăgioase. Susținătorii driverilor au scandat neobosiți cu slogane, cântece și steaguri fluturânde. La polul opus, au existat momente atât de încordate, încât, după fiecare skystone pus pe fundație, se auzea șuierul mulțimii care răsufla ușurată.

Desfășurarea zilei

MECIUL 1

Înainte ca acțiunea să înceapă, am discutat cu echipa care urma să ne întărească strategia de joc. Am aflat că autonomia lor nu este la fel de avantajoasă, așa că am căzut de acord că robotul nostru va efectua mișcările complete. Am constatat că nu am colaborat suficient, deoarece, în primele secunde ale meciului, roboții s-au izbit unul de celălalt, iar autonomia noastră a fost blocată. Acesta a fost și motivul pentru care ața scripetelui principal s-a rupt, dar problema a fost remediată rapid după meci.

MECIUL 2

Datorită urmărilor nefavorabile ale meciului precedent, am stabilit fermi un traseu cu alianța și o strategie clară care, teoretic, ne-ar aduce un punctaj de excepție. Ideile noastre au fost transpuse în realitate și am reușit să ne depășim ambițiile, ajungând la highscore-ul evenimentului de până atunci. Autonomia ar fi funcționat lipsită de erori, însă, după ce robotul a detectat skystone-ul cu ajutorul senzorilor de culoare, gheara nu a apucat piesa corespunzător. Această inconveniență a apărut pentru că robotul nu a fost poziționat exact unde trebuia.

MECIURILE 3 și 4

Cel de-al treilea meci a fost destul de reușit, însă nu am reușit să punem în valoare maximă performanța robotului. Totuși, în urma celor 3 meciuri, ne-am clasat pe primul loc.

Intrând pe teren în alianța roșie în meciul cu numărul 4, lucrurile nu au mai mers ca la carte. În acest meci, autonomia celor doi roboți s-a intercalat din nou, iar echipa noastră a ajuns pe locul 5 în clasament.

ULTIMUL MECI 

Ultimul meci pe care l-am jucat a fost totodată și ultimul joc de calificare din cadrul evenimentului, menționat ca fiind cel mai stresant. Locurile 5, 6 și 7 se întreceau pentru a-și demonstra tacticile și în marea finală. Membrii echipei noastre au format un paravan în jurul driverilor pentru a le insufla încredere și siguranță. Cu toate acestea, robotul nostru a suferit niște defecțiuni tehnice din cauza Expansion Hub-ului care s-a deconectat. Astfel, robotul a rămas pe loc tot restul meciului, pierzându-ne și ultima speranță de a ajunge în semifinale.

Ajungând la un moment conclusiv, am încheiat prestația la Winter BRD FTC Demo pe locul 9 din 26 de echipe și am depistat defecțiuni minore, dar semnificative ale autonomiei pe care urma să ne concentrăm în următoarea perioadă. Chiar dacă nu am obținut rezultatele pe care ni le-am dorit, am reușit să demonstrăm potențialul pe care îl avem și să ne afirmăm în cadrul evenimentului ca fiind o echipă inovativă și unită.

Nu în cele din urmă, vrem să felicităm echipele Esentza Robotics #RO05 și Transilvania Robotix #RO188 pentru un eveniment foarte bine organizat!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.