În ultima zi de iarnă a acestui sezon, am participat la demo-ul de la Alba Iulia, TXS (The Xeo Scrimmage), găzduit de echipa Xeo. Au participat 14 echipe din diferite județe.

Parcursul nostru în competiție

În calificări, echipa noastră a reușit să câștige 4 meciuri din 6, fiind constantă în clasament, iar la final fiind pe locul 4. La momentul alegerii unei alianțe strategice, am discutat și am căzut de comun acord să jucăm semifinalele cu echipa RutherBots, constatând că autonomiile și stilul de joc al driverilor se completau reciproc. Ambele alianțe s-au descurcat bine,într-un final noi reușind să câștigăm semifinalele la punctaje foarte strânse. În finală, totuși, am întâlnit câteva dificultăți tehnice care au îngreunat coordonarea diverilor. Alianța adversă a dat dovadă de o mai bună sincronizare atât pe partea de autonomie, cât și în driver control, câștigând finala cu 2-1.

Specificații tehnice

În urma etapei regionale, am decis să mărim viteza robotului pentru a putea obține mai multe puncte atât în perioada de  autonomie, cât și în etapa de TeleOP. Pentru a putea implementa această îmbunătățire, am fost nevoiți să schimbăm raportul de transmisie al roților dințate din sistemul de mișcare al robotului. Astfel, această schimbare, deși aparent minoră, a dat bătăi foarte mari de cap întregii echipe. Departamentul de CAD a avut foarte mult de lucru în a proiecta și a printa niște roți dințate care să se potrivească ca dimensiuni, cel de Hardware a avut dificultăți în a le monta și a le face să se învârtă corespunzător, cel de Software a trebuit să revizuiască toate programele pentru autonomie, astfel încât acestea să funcționeze cu noua configurație, iar driverii au trebuit să își reînceapă antrenamentul de la zero. Cum toate aceste schimbări au avut loc într-o perioadă de 2 săptămâni, au fost foarte multe defecte vizibile în teren: driverii au pățit de mai multe ori să răstoarne turnul, iar în autonomie robotul nu se poziționa întotdeauna perfect pentru a detecta cubul. Astfel, deși am reușit să obținem rezultate remarcabile datorită noii viteze pe care o avea robotul la acest moment, ne-am pierdut din precizia pe care acesta o avea la etapa regională, propunându-ne ca în viitorul apropiat să prioritizăm acest aspect.

Concluzii

Am întâmpinat multe probleme tehnice de-a lungul competiției. Totuși, ne-am hotărât să împingem robotul până la limită pentru a-i observa defectele. Astfel, TXS a fost un antrenament binevenit pentru driveri, cât și un bun punct de referință care ne-a ajutat să conștientizăm aspectele tehnice deficitare ale creației noastre.

Nu în ultimul rând, dorim să felicităm echipa Xeo RO001 pentru un eveniment excelent, atât din punct de vedere al concursului, cât și din punct de vedere al organizării!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.