În data de 7 octombrie 2019, am avut oportunitatea de a ne promova în cadrul proiectului Erasmus+ “Filming together to be closer”, în care Colegiul Național “Mihai Viteazul” a fost atât școală parteneră, cât și organizatorul mobilității din România. Proiectul a avut ca participanți elevi din Turcia, Lituania, Finlanda, Spania, dar și din școala gazdă.

Robotul nostru

Am primit acordul organizatorilor pentru a susține o prezentare a unui model de robot. Astfel, înainte cu câteva săptămâni de venirea musafirilor, am lucrat toți împreună, cot la cot, pentru a construi în timp util ceea ce urma să fie un mare succes. Am reușit să construim un robot format dintr-un șasiu cu 4 roți omni montate la 45 de grade, și cu un slide linear. Ceea ce ne-am propus a fost ca robotul să fie capabil să se poată mișca în toate direcțiile, să poată executa întoarceri la 360 de grade și cu ajutorul slide-ului linear să poată să deschidă o ușă. De asemenea, ni s-a părut o idee creativă să anunțăm cu ajutorul robotului coffee break-ul, drept urmare, am lipit o bucată de hârtie cu acest anunț pe slide-ul linear.

Desfășurarea activității

În ziua prezentării, robotul nostru a avut rolul de a destinde atmosfera, lăsându-i pe vizitatori să încerce să-l manevreze. Acesta a fost foarte bine primit de către musafirii noștri, stârnindu-le curiozitatea față de modul în care a fost realizat și programat, cât și despre echipa din spatele lui. După-amiază am instalat un stand de prezentare al echipei, unde am adus stickere și alte materiale de promovare pe care le-am oferit cu bucurie vizitatorilor. Aici, din nou, am avut șansa să discutăm despre mai multe curiozități despre programul JAVA, dar și despre conceperea unor mecanisme pe partea de Hardware. Robotul pe care l-am conceput, pe cât de simplist a fost construit, pe atât de mult interes față de acest domeniu a stârnit în rândul străinilor și nu numai.

La finalul zilei, am fost bucuroși că am putut lua parte la această activitate, simțindu-ne mândri de munca pe care am depus-o în acest scop. Prin faptul că ne-am prezentat munca, nu numai că am reușit să ne promovăm, dar chiar poate am reușit să inspirăm și alți oameni, prin ceea ce facem noi, rămânând cu prieteni și amintiri din această experiență.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.