FIRST (For Inspiration and Recognition of Science and Technology) a fost fondat în 1989 pentru a inspira interesul și participarea tinerilor în stiință și tehnologie. Localizată în Manchester, NH, este o organizație non-profit publică. Aceasta creează programe accesibile și inovative care motivează tinerii să urmeze oportunități de educație și carieră în domeniul științei, al tehnologiei, al ingineriei și al matematicii, construindu-și între timp încrederea de sine, cunoștințele și aptitudinile.

Misiunea First este aceea de a inspira tinerii să fie specialiști în știință și tehnologie, inovatori  prin implicarea lor în programe interesante, cu ajutorul mentorilor, care dezvoltă abilități științifice, inginerești și tehnologice. Acestea inspiră inovație și favorizează capacități de viață bine rotunjite, inclusiv încrederea de sine, comunicare și conducere.

FILOSOFIILE FIRST

Gracious Professionalism

Concurența acerbă și câștigul reciproc nu sunt noțiuni separate. Cei ce respectă acest principiu de bază, învață și concurează cu ardoare, dar se tratează unul pe celălalt cu respect și bunătate în acest proces. Aceștia evită să trateze alte persoane ca și cum ar fi pierzători. Nu sunt acceptate nici vorbe dulci sau arogante, dar nici platitudini lipicioase. Cunoștința, spiritul de competiție și empatia se amestecă perfect.

Cooperarea

Cooperarea produce inovație. În organizația FIRST, aceasta  manifestă bunătate și respect în fața concurenței, fiind fondată pe filosofia că echipele pot să se ajute și să coopereze între ele, chiar dacă se află într-o competiție. Cooperarea implică învățarea de la colegii de echipă și ajutarea acestora; este despre cum să conduci și să fii condus într-un mod corect și eficient. 

Valorile de bază

  • Descoperirea : Explorăm capacități și idei noi.
  • Inovația: Folosim creativitatea și persistența pentru a rezolva probleme.
  • Impactul : Aplicăm ceea ce învățăm pentru a îmbunătăți lumea noastră.
  • Includerea : Ne respectăm reciproc și ne acceptăm diferențele.
  • Lucrul în echipă: Suntem mai puternici când lucrăm împreună.
  • Distracția: Ne bucurăm și celebrăm ceea ce facem!

Telefon

Mentori:

0731 014 882

0774059338

Team Leader:
0748645364

Coordonator Relații Externe:
0722243725

Email

Mentori:

dgeo.cnmv@gmail.com

rioana2624@gmail.com

Team Leader:
bogdan2004dinu@gmail.com

Coordonator Relații Externe:
radaroman2605@gmail.com