Am ajuns la Târgu-Mureș după un drum destul de lung, însă pe feţele noastre nu se putea citi nimic altceva decât nerăbdarea noilor provocări ce ne așteptau la Colegiul Naţional “Alexandru Papiu Ilarian”. Ne-am aranjat standul, am făcut câteva poze, mai apoi începând să cunoaștem diverse persoane. Toată lumea era foarte amabilă, iar voluntarii ne-au ajutat indiferent de problemele pe care le întâmpinam.

Desfășurarea zilei

Unul dintre scopurile noastre la acest eveniment a fost să ne antrenăm și să vedem cum se comportă roboții și driverii sub presiunea unei competiții. Am jucat 5 meciuri cu echipele participante, observând ce modificări ar trebui făcute și ce putem îmbunătății. Împreună cu toată echipa i-am susținut de lângă teren în primul rând pe cei patru driveri care aveau emoții, iar în al doilea rând, am susținut robotul și munca depusă de noi toți în a-l face cât mai bun. După încheierea meciurilor și desfășurarea finalei,am avut parte de un mic joculeț în care am fost aleși aleatoriu și repartizați în mai multe echipe. Am primit sarcina de a reproduce un anumit robot folosind bețișoare și bezele. În acestă activitate ne-am făcut prieteni noi, am glumit și ne-am amuzat de creațiile fiecăruia. Mai apoi, ‘roboții’ au fost jurizați și clasați în funcție de aspect, echipele de pe primele trei locuri primind și un mic premiu.

Problemele întâmpinate

În cadrul celor 5 meciuri pe care le-am jucat împreună cu toți ceilalți, am reuşit să observăm care părţi din robotul nostru nu funcţionează la capacitate maximă. În primul rând, am observat că în aproape fiecare meci aveam probleme cu aţa și arcul de la sistemul de ridicare al ghearelor. Acest lucru s-a dovedit a fi cauzat de lipsa de experienţă în teren a driverilor. Astfel, în urma acestei competiţii am luat decizia de a aloca mai mult timp driverilor pentru a se antrena în manevrarea robotului.

Încheierea evenimentului

Am plecat satisfăcuți de ceea ce am învăţat, cu o părere foarte bună despre eveniment, fiind nerăbdători să ajungem acasă pentru a ne apuca din nou de lucru și pentru a ne pune ideile în aplicare. În cele din urmă, dorim să felicităm echipa RoboPapiu #RO047 pentru un eveniment reuşit!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.