Grupul Da Vinci Turda a organizat evenimentul LABORATORUL DIGITAL derulat pe mai multe zile. Preocuparea noastră principală, construirea roboților, a constituit o temă oportună de discuție adusă în conduita proiectului. Am fost invitaţi la activitate pentru a ne prezenta munca din acest sezon și am acceptat măguliți, fiind o organizaţie frecventată de tineri dornici de a se dezvolta și de a-și descoperi noi pasiuni.

Cum s-a desfăşurat activitatea noastră?

Evenimentul LABORATORUL DIGITAL a avut ca scop dezvoltarea competenţelor digitale ale tinerilor. Noi am avut onoarea de a deschide evenimentul printr-o prezentare a roboticii. Pentru a onora prezența, am construit un roboțel după modelul celui care va concura, fără autonomie, cu un șasiu simplu. Fiecare participant a avut ocazia să se joace cu săritorul prototip “Azorel”, care și-a primit numele după ce ne-a amuzat pe toți cu tumbele sale. Centrul de greutate a fost fixat pe roțile din spate, fapt ce destabiliza întregul echilibru al corpului sub acțiunea unei viteze mai accelerate. În plus, am făcut o demonstrație a unui meci oficial în care am construit un turn folosindu-ne de elementele de joc.

Q&A

După ce ne-am terminat scurta prezentare a muncii noastre, participanții au avut ocazia să ne pună întrebări. În cadrul acestei sesiuni de întrebări, am reușit să le răspundem atât la nelămuriri tehnice, precum modul de funcționare a roţilor mecanum, dar și la întrebări legate de management-ul echipei, precum modul în care ne împărţim munca sau timpul pe care îl alocăm roboticii. În urma acestei sesiuni, am încheiat contribuția noastră în proiect. Participanții au rămas plăcut impresionați, iar Da Vinci continuă să ne încurajeze munca și determinarea.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.