În data de 8.01.2019, în spiritul FIRST, am invitat echipa PrimeTech #RO025 pentru a susține o sesiune de brainstorming în laboratorul nostru. Astfel, am schimbat diverse idei, iar driverii noștri au avut ocazia să se antreneze cu o echipă experimentată.

Cum s-a desfășurat această întâlnire?

Știam încă de la început că robotul invitaților noștri mai trebuia îmbunătățit în dimineața respectivă, astfel că am încercat să creem o atmosferă cât mai plăcută pentru toată lumea și un cadru prielnic pentru lucrat. Ambele echipe am reușit să schimbăm idei despre construcția robotului care s-au dovedit utile în cadrul pregătirii pentru etapa regională a concursului. Planul inițial s-a concentrat foarte mult în direcția strategiei, însă din cauza discuțiilor ample despre eficiența roboților în teren, strategia s-a plasat pe locul 2 în topul priorităților. Totuși, aceste discuții tehnice s-au dovedit până la urmă folositoare pentru ambele echipe, întrucât am reușit să venim cu idei foarte bune pentru a ne îmbunătăți performanța.

Robotul nostru

Configurația sistemului de prindere și funcția celor două sisteme de ridicare identice: în funcție de alianța în care jucăm, unul dintre lift-uri are rolul de a ține și de a pune capstone-ul, iar cel de-al doilea are scopul de a construi turnul. Șasiul robotului a durat mult până să fie perfecționat, însă avantajele pe care acesta ni le-a adus în teren ne-a făcut să ne simțim mulțumiți de el.

Membrii celeilalte echipe au venit cu idei de îmbunătățire a unor mecanisme și a autonomiei. Unul dintre aceștia ne-a explicat despre stilul lor inovativ de prindere și de transportare a stone-ului. Aceștia foloseau 2 sisteme pentru a obține puncte: unul pentru prinderea stone-ului și unul pentru ridicarea și plasarea acestuia pe fundație. În timpul discursului său, cu toții am ascultat cu atenție ideile legate de partea tehnică pe care urmau să le implementeze zilele viitoare, venind cu feedback și soluții la unele probleme tehnice observate.

Strategii de joc

Strategia nu a rămas pe dinafară, însă nu am reușit să îi alocăm timpul pe care ni-l doream. Totuși, la recomandările mentorului nostru, am vizionat finala internațională de la Moscova și am studiat atenți notarea fiecărei executări pe teren. Într-un final, am ajuns la concluzia că un turn de 6 stone-uri și capstone aduce un punctaj mai mare decât un zgârie-nori de 9 fără capstone, iar o autonomie impecabilă și unele sisteme de executare pot aduce succesul.

Încheierea activității

Am încheiat această vizită într-un loc mai relaxant, unde am lăsat la o parte discuțiile formale și am format legături de prietenie între noi. Suntem recunoscători echipei PrimeTech #RO025 pentru timpul acordat acestei activități și sperăm că le-a fost atât de folos precum ne-a fost și nouă!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.