Erobocamp este o tabără de robotică organizată de echipele Esentza #RO005 și Esentza Revolution #RO100. Pe parcursul a 7 zile am avut ocazia de a participa la cursuri de PR, Software, Hardware și CREO, învățând aspecte care să ne ajute în viitor la construirea roboților și la gestionarea echipei, având totodată ocazia de a cunoaște persoane noi cu care ne-am și împrietenit.

Care a fost provocarea acestei săptămâni?

Această tabără ne-a rămas plăcut întipărită în minte datorită challenge-ului acesteia, anume de a construi un robot în 4 zile. Pentru a îndeplini acest challenge, a trebuit să construim un robot care putea pune o minge de plastic într-o cutie care se afla la 1,20 metri față de sol. În fiecare zi, după terminarea cursurilor, alături de membrii celorlalte echipe participante, ne adunam în sala de sport pentru a construi roboții. Uneori ajungeam să stăm până noaptea târziu pentru a îmbunătăți sistemele, făcându-ne plăcere deoarece socializam între noi sau ne jucam ceva pentru a mai destinde atmosfera.

Robotul nostru

Pentru îndeplinirea provocării, noi am ales să construim un robot dintr-un șasiu simplu pe care să prindem slide-uri liniare în poziție verticală care să se ridice și să ajungă la înălțimea impusă. Din păcate, nu am reuşit să implementăm această idee cum ne-am propus, astfel nereuşind să obţinem rezultatul pe care ni l-am fi dorit. Abia când ne-am întors cu robotul la Turda ne-am dat seama că am prins greşit scripeţii de slide-ul liniar, motiv pentru care aceştia nu se învârteau, iar motorul nu putea ridica braţul.

Alte activități

Pe lângă partea tehnică de construire și programare a robotului, am participat la diferite jocuri și activități. Într-o seară, organizatorii ne-au dus într-un loc amenajat special pentru noi, unde urma să aibă loc focul de tabără. O ieșire în natură nu strică niciodată, așa că ne-am bucurat de acea seara discutând, dansând, făcând poze, iar în final, admirând imensul foc de tabără.

Când momentul plecării a sosit, am fost bucuroși că am participat într-o tabără ca aceasta, în urma căreia am învățat aspecte despre robotică și despre comunicare, dar cel mai important, am reușit să legăm prietenii noi. De asemenea, dorim sa felicităm echipele organizatoare pentru un eveniment foarte bine organizat şi cărora le uram mult succes pentru organizarea unei ediţii viitoare.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.